Här kommer viktig information. Läs hela inlägget så hittar du vad som gäller för just ditt område på Lilla eller Stora Askerön. Längst ner hittar ni en sammanställning av länkar till tidigare publicerad information här på hemsidan.

Mikaelstrand

Vår fiberentreprenör, AT Installation AB, börjar i veckan arbetet med kompletteringar i fiberblåsningen och kopplingsskåpen så att Mikaelstrand får fiber in till husfasad samt får skarvbox på utsidan. De ringer runt till samtliga i varje kopplingsskåp ett i taget för att få boka tider för installation inomhus. Det arbetet vill de startar nu och framåt. Det betyder att anslutning är färdigbyggd in i huset och montören kontrollerar och registrerar din anslutning innan han går.

En kort stund efter installation ska du ha grönt fast ljus. För den som INTE vill ha Telias gruppavtal så kan man söka upp sin fastighetsadress på zmarket.se och börja beställa tjänster ur deras utbud.

För den som ska ha Telias gruppavtal måste jag få besked om det senast den 10/12 2019. Telia behöver 30 arbetsdagar för att förbereda och ordna fram paket med router, fjärrkontroll och TV-puck. Fiberföreningen ordnar utlämningsdagar, men dagarna går fort och preliminärt datum för att området ska vara färdiginstallerat är 31/1 2020. Detta blir startdatum för gruppavtalet i ert område. Pris och annan info om gruppavtalet finns i Telias presentation på vår hemsidan (se länk längst ner i detta inlägg).

Kontakta fiber@renja.se med besked om ni inte redan lämnat besked om ni vill ha gruppavtal eller ej? Slutdatum för besked den 10/12. Då kan vi ha en lista klar innan Telia måste ha den.

Resten av Lilla Askerön

AT kommer fortsätta sitt arbete med området Stampmyrevägen-Valebergsvägen-Skogslöckevägen-Lärjebergsvägen.

Arbetet startar med fiberblåsning mellan kopplingsskåpen, inskarvning i nodhus och kopplingsskåp, sedan blåser de fiber in till husen med start på Stampmyrevägen. Start direkt efter Mikaelstrand, inget slutdatum satt än.

Arbetet fortsätter i Hallareområdet, sedan vidare via Kristians Väg till södra delen av Lilla Askerön.

Kontakta fiber@renja.se med besked om ni inte redan lämnat besked om ni vill ha gruppavtal eller ej? Slutdatum för besked den 31/12. Då kan vi ha en lista klar innan Telia måste ha den.

Norra Stora Askerön

Grävning pågår i ert område. Vi måste ha löst sjöförläggning innan området kan få fiber, men vi hoppas ordna detta så snart vi bara kan.

Övriga Stora Askerön

Vi kommer gräva från korsningen i Sävelycke mot skolhuset och mitten på ön. Därifrån går matningen av fiber till södra delen öster om stora vägen och sedan matas Förnäsvägen vidare över Kalven till Danestadens sommarstugeområde vidare till Heden. Sista huset blir Möllers i skogen.

Vi samförlägger med Ellevio i Bottetången-Buvik. Det blir el även mitt på ön, i Danestans sommarstugeområde- ut till Varvet och fram till Möllers. De sliter för att få fram material och folk osv för att kunna följa oss så mycket det går och kommer gå efter och komplettera dit vi inte ska efteråt.

Det verkar vara en markägare som inte vill skriva avtal utan styrelsen kan bli tvungen att söka Ledningsrätt för att komma fram. Tyvärr!

Grävaren får telefonnummer ca en vecka innan han gräver och söker kontakt med fastighetsägarna de planerar att gräva hos. Detta är min förvarning till de som är kvar att grävas hos. Kolla om vi har rätt telefonnummer.

Hjälp såväl grävaren som fiberentreprenören genom att fundera på var en lämplig placering av skarvboxen på fasaden. Titta på installationsanvisningen på hemsidan. Vår installation inkluderar bara en ”patchkabel” mellan skarvboxen och mediaboxen på insidan som är 2,5m. Andra lösningar kostar extra för respektive medlem.

Länkar till viktig information

Installationsanvisning för tomten
Presentation Telias Gruppavtal
Hur man aktiverar sitt abonnemang (gäller dom som valt Telia Gruppavtal)